Wat is de functie van een dressoir?

Wat is de functie van een dressoir?

Een dressoir. De geschiedenis van deze soort kasten, gaat honderden jaren terug. Een dressoir werd destijds gebruikt als opberger voor servies en aanverwanten. Het dressoir stond meestal in de eetkamer met daarop een familiefoto in een zilveren lijstje. Bij een grote maaltijd werd het dressoir ook gebruikt als extra afzetruimte. Dit was een functie van het dressoir destijds, maar wat zien we nu vaak als functie van het dressoir? Dat lees je hier:

Functie van vandaag

Honderden jaren geleden waren de dressoirs al in beeld en nu nog steeds zijn de kasten niet weg te denken. We gebruiken ze vaak voor andere doeleinden of we geven ze een functie. Tegenwoordig wordt de functie van het dressoir ingezet als tv-meubel. Je kunt je tv erop zetten of eronder hangen. Plaats de tv op het middenstuk en zie hem pronken. In het dressoir zelf kun je van alles wat jij wil opbergen. Denk aan speelgoed tot aan servies. 

Dressoirs kun je in elke woonstijl gebruiken, want je hebt mega veel verschillende soorten dressoirs. Er zijn dressoirs met en zonder poten. Ook heb je dressoirs die hangen of dressoirs die op wielen staan. 

Dressoir kopen

Ben jij toe aan mooie nieuwe kasten? Denk er dan eens over na om een dressoir te kopen. Uiteraard is het dan handig om van tevoren na te gaan denken over de locatie in de ruimte, materiaalsoort en waar je de kast voor wil gebruiken. Ook ligt het eraan of je wil dat het dressoir opvalt of juist niet. 

Wanneer jij een goed beeld voor jezelf gecreëerd hebt over war het dressoir komt te staan. Dan kun je gaan kijken naar de stijl, materiaal en afmetingen van het dressoir. Het i mooi als het dressoir aansluit bij het overige interieur, echter is dit geheel je eigen keuze. Er zijn vele houten dressoirs, tv-dressoirs en industriële dressoirs in verschillende afmetingen en hoogtes. 

Een dressoir kopen is geen moeilijke opgave, maar wel moet je er even wat tijd insteken. Dit is zo, omdat je wel wil dat het dressoir mooi meekomt met de rest van het interieur. Houd hier dan ook rekening mee tijdens het kijken naar een dressoir!