Tips voor het uitzoeken van een nieuwe eettafel

Vroeg of laat is het zover, je eettafel is aan vervanging toe. Of je nu gaat verhuizen of je woonkamer opnieuw indeelt, er is altijd wel een goede reden te bedenken waarom het tijd is voor nieuwe spullen in. Toch kunnen we het ons ook heel goed voorstellen dat je het uitzoeken van een nieuwe eettafel misschien wat lastig vindt. Het is immers een flinke uitgave. Het is daarom dus ook belangrijk om alvast van te voren alvast een aantal zaken goed  voor je zelf in kaart te brengen. Speciaal daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het uitzoeken van een geschikte nieuwe eettafel.

Het budget

Net als iedere aankoop, moet je er ook bij een nieuwe eettafel rekening mee houden dat je te maken hebt met een bepaald budget. Je kunt natuurlijk niet oneindig veel geld uitgeven. Ook moet je alvast nadenken over eventuele accessoires zoals een ornament op voet voor op de tafel of misschien wel een grote vaas. Kortom, denk goed na over het budget. Dit kun je op een aantal manieren doen. Allereerst is het goed te weten aan welke eigenschappen deze tafel moet voldoen. Op basis daarvan kun je bepalen hoeveel geld je wilt en ook kunt uitgeven aan je nieuwe tafel. Wel is het aan te raden iets extra ruimte in te calculeren. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks een prachtige tafel hebt weten te vinden, maar deze een paar tientjes boven je budget is. Een goede stelregel daarom is vaak ook 10 tot 15 procent meer te begroten.

Het formaat

Het bepalen van de juiste grootte van een eettafel is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tafel in de beschikbare ruimte past en dat er voldoende ruimte is voor de stoelen en voor het bewegen. Hier zijn enkele tips om de juiste grootte te bepalen; Meet de ruimte: Meet de beschikbare ruimte waar de tafel moet komen en houd hier rekening mee bij het bepalen van de grootte. Er moet voldoende ruimte zijn rondom de tafel voor de stoelen en voor het bewegen. Bepaal het aantal personen: Bepaal hoeveel personen er meestal aan tafel zullen zitten en houd hier rekening mee bij het bepalen van de grootte van de tafel. Er moet voldoende ruimte zijn voor iedereen om comfortabel te zitten. Overweeg de vorm van de tafel: De vorm van de tafel kan invloed hebben op de grootte. Bijvoorbeeld, een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel, dus als de ruimte beperkt is, is een ronde tafel wellicht een goede optie.

Met of zonder stoelen

Een eettafel zonder stoelen is natuurlijk geen optie. Stoelen zijn een belangrijk onderdeel van een eettafel omdat ze comfort en stijl bieden aan u en uw gasten. Wel kun je overwegen om de huidige stoelen nog even te houden, zodat je het budget volledig kunt gebruiken voor je tafel. Dan kun je nog even sparen voor een paar nieuwe stoelen. Wil je al wel vast wat inspiratie opdoen, neem dan eens een kijkje op knuslifestyle.nl voor de mooeite woonaccessoires en meubels.