Oosterse lampen zelf installeren of een vakman inschakelen?

Oosterse lamp installeren

Je hebt een mooie Oosterse plafondlamp, hanglamp of wandlamp gekocht, maar nu moet de lamp nog gemonteerd worden. Als je een beetje handig bent kun je dit klusje zelf uitvoeren.

Plafondlamp

In de verpakking van elke plafondlamp is een montage instructie ingesloten. Je kunt een uitgebreide instructie video vinden op Youtube, zie hier:

Hanglamp

Bij het monteren van een hanglamp is het belangrijk dat de elektradraden in het kroonsteenje corresponderen met de elektradraden die uit het plafond komen. Komt er geen aardedraad uit het plafond? Vergeet dan de aardedraad en sluit alleen de elektradraden aan. In dit geval is de lamp niet geaard. Zolang de lamp niet in een vochtige ruimte hangt is het geen probleem. 

Plafond en hanglamp

Voor zowel een plafondlamp als een hanglamp is het volgende van toepassing.
*Schakel in de meterkast de spanning uit die naar het stroompunt gaat waar de lamp gemonteerd moet worden.
*Het is handig om het klusje bij daglicht uit te voeren of een werklamp aan te sluiten op een stroompunt waar nog spanning op staat. 
*Schakel de spanning in de meterkast pas weer aan als de lamp is gemonteerd.
*Is het plafond van beton? Gebruik dan een goede betonplug met de juiste schroeven. Pluggen van 6 mm. zijn voldoende.
*Is het plafond van gipsplaat? Gebruik dan de juiste holle plug, met bijbehorende schroeven of boor in de tengel.
*Twijfel je of je het klusje zelf veilig kan uitvoeren? Laat de montage dan door een vakman doen.
*Kom je er helemaal niet uit? Chat of mail ons, wij helpen je graag verder.

Wandlamp

Een wandlamp heeft aan de achterzijde voorgeboorde gaten. De gaten zijn er om de wandlamp te monteren. Plaats de wandlamp op de gewenste plaats. Leg een waterpas op de bovenkant, om de wandlamp recht te houden. Markeer in de voorgeboorde gaten met een potlood de plaats waar de gaten geboord moeten worden. Boor de gaten op de gemarkeerde plaatsen. Gebruik een betonplug bij een stenen wand of een holle wandplug bij een gipswand. Zorg dat de lamp zo gemonteerd is dat het snoer aan de lamp lang genoeg is om de stekker in het stopcontact te doen. Komen er al elektradaden uit de wand? Knip dan het snoer op de gewenste maat door en sluit de wandlamp direct aan.
*Twijfel je of je het klusje zelf veilig kan uitvoeren? Laat de montage dan door een vakman doen.
*Kom je er helemaal niet uit? Bel of mail ons, wij helpen je graag verder.

Tafellamp

Een tafellamp heeft geen montage nodig. Verwijder de verpakking en plaats de gratis meegeleverde lichtbron in de lamp. Indien van toepassing bevestig het zilverkleurige topje op de bovenkant. Dit is meestal een eenvoudig kliksysteem. Plaats de stekker in het stopcontact en klik de lamp met de schakelaar op het snoer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *