Oosterse inspiratie voor een magisch huisportaal

Je huis in een oosterse stijl transformeren is eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken. Deze oriëntaalse magie is vaak enkel een kwestie van evenwicht. Een oosterse stijl is voor velen onder ons met name geïnspireerd door de principes van zen. En wordt daarnaast sterk beïnvloed door de Chinese en Japanse cultuur. Deze decoratieve stijl is zowel exotisch als vredig. Het belangrijkste doel is dan ook het creëren van een gevoel van harmonie, met ruime kamers en een geweldige indeling. Het is een stijl die magie, harmonie en rust uitstraalt.

Harmonieus, vredig en in balans

Als je op zoek bent naar een unieke stijl voor je huis en je van een eenvoudige, harmonieuze, vredige en evenwichtige inrichting houdt, dan is dit echt perfect voor jou! Je magische huisportaal begint in dit geval direct bij de voordeur. Als je onder een op zen geïnspireerde deurluifel al een aangenaam minimalistische entree creëert, dan stroomt de oosterse inspiratie van evenwicht en rust zo stilletjes via jouw voordeur verder.

Grote open ruimtes met oosterse tapijten

Het is daarnaast belangrijk om te weten dat de oosterse stijl door grote open ruimtes gekenmerkt wordt. De gemeenschappelijke ruimtes hebben daarbij vaak een directe toegang tot buitenruimtes, dit terwijl de slaapkamers een maximale privacy krijgen.

De vloeren in een oriëntaals getinte woning krijgen daarbij ook zeker een bijzondere betekenis, waarbij oosterse tapijten een prominente rol spelen. Het worden zo decoratieve elementen op zichzelf en worden bovendien volop gebruikt om de overgang van de ene ruimte naar de andere te markeren.

De belangrijke rol van verlichting

Verlichting is ook behoorlijk belangrijk in de harmonieuze oosterse stijl. Er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van warme, indirecte verlichting om zo een intieme, sensuele en vredige omgeving te creëren. Kaarsen zijn bovendien een must-have als jij je huis graag in deze stijl wilt decoreren.

De rol van een op het Verre Oosten geïnspireerde tuin

Er zijn verschillende soorten oosterse tuin ontwerpen te realiseren. Een Japanse zen tuin, ook wel bekend als een rusttuin, is in dit geval één van de heerlijkste buitenruimtes om te creëren en van te genieten. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook eenvoudig en onderhoudsarm.

Een Marokkaanse tuin wordt daarentegen over de hele wereld vereerd vanwege haar felle kleuren, romantische charme en opvallende verfraaiingen. Iets wat zeer zeker een magische Midden-Oosterse buitenwereld oplevert. Dergelijke tuinen zijn daardoor zonder twijfel een aangename plek om lekker buiten te leven en te ontspannen met de mensen van wie je houdt.

Een andere oosterse outdoor inspiratie is de Indiase tuin. Deze bestaat uit zoet geurende klimmers, bloeiende en schaduwrijke bomen met zangvogels, en vissen in een heldere vijver met lelies en lotussen. Kortom, een uiterst romantische tuin die haar bestaan subliem viert te midden van de bloesem van kleurrijke flora, prachtige patronen en gebruiksvriendelijke buitenruimtes.

Laat je inspireren door de veelzijdige oosterse ontwerp magie

Er zijn, zoals je hierboven kunt lezen, talloze manieren waarop oosters design in jouw in- en exterieur verwerkt kan worden. Vaak kunnen de felle kleuren die geassocieerd worden met Indiase zijde of tapijten in een Marokkaanse stijl gebruikt worden om zo wat meer energie en levendigheid in een ruimte te injecteren. Iets wat compleet tegenovergesteld aan de zen stijl is.

Het opnemen van een oosters ontwerp gaat in veel gevallen echter een stuk verder dan enkel een eenvoudige esthetiek. We introduceren deze oosterse elementen immers vaak in ons huis om als een herinnering te fungeren aan de manier van leven die ze vertegenwoordigen.

Of het nu een lotus tapijt is, een Japanse Shodana kast of een prachtige oriëntaalse mozaïek lamp; deze items herinneren ons allemaal aan het belang van harmonie en de persoonlijke waarden die het belangrijkst in ons leven zijn.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.